FAQ

 • Is het festival gratis toegang?
  De hoofdlocatie is gratis toegankelijk, voor enkele programmaonderdelen (zoals muziekprogramma in Atak) wordt er toegang gevraagd.
 • Er is nog een muziekprogramma?
  Ja, naast het nachtprogramma in Atak is er buiten op de Oude Markt in een avond een uitgebreid, gratis muziekprogramma, maar dat stopt eerder (rond middernacht).
 • Is GOGBOT ook voor digibeten en kinderen?
  Ja, GOGBOT is geschikt voor jong en oud, van 8 tot 88 jaar, en biedt een breed programma. IsidoraD (bekend van de kinder robot workshops) is terug met een nieuwe workshop!
 • Welke dag kan ik het beste komen? Of meerdere dagen?
  De openingsavond op donderdag is het spectaculairst, vanaf 20 uur op de Oude Markt, daarna programma in Atak. Vanaf 11 uur in de ochtend is TETEM geopend, en vanaf 12 uur de Oude Markt.  De meeste performances vinden plaats op de Oude Markt nadat TETEM (17 uur) gesloten is. Soms is het verleidelijk om alleen op de hoofdlocatie te blijven kijken, en dan al zo verzadigd te voelen, maar de YOUNGBLOOD expositie o.a. in TETEM kunstruimte is ook indrukwekkend. Veel talenten die nu beroemd zijn, waren als eerst te zien als YOUNGBLOOD genomineerde bij GOGBOT. TETEM is gemakkelijk te voet bereikbaar. Daarnaast zijn er dit jaar een aantal locaties bijgekomen: tankstation, concordia cinema, concordia expo, wilminkplein, de wonne en fase2.
 • Al die locaties, kan ik dat allemaal wel vinden?
  Ja, het lijkt meer dan het is. Alle locaties zijn te voet bereikbaar en liggen vlakbij elkaar. Er staat een plattegrond in het boekje en er is een informatie stand op de hoofdlocatie Oude Markt (stadscentrum).
 • Kan ik ergens blijven slapen?
  Camping de Twentse Es, aan de rand van de stad. Helaas is er dit jaar geen camping in het centrum. Maar combineer je bezoek eens met een bezoek aan de vele prachtige gebieden die het Twentse landschap rijk is, je bent binnen een kwartiertje in het centrum.  De Twentse Es heeft een speciale kortings-actie, voor GOGBOT bezoekers: Tent kampeerders 5,- p.p. per nacht i.p.v. 7,- . Familie kampeerplaats 16,- per plaats per nacht i.p.v. 27,- Graag vermelden dat je voor het festival komt.
  We zijn nog bezig met een shuttlebus.. wie weet, updates via deze site.
  Of je slaapt in een hotelkamer van 1 van onze preferred partners: ITC hotel, Rodenbach Hotel of Villa de Pilla
  Fietsen huren kan onder het NS station (tot 19 uur open), bij De Versnelling of bij Ten Tusscher.
 • Dus ik stap in Enschede de trein uit, en dan?
  Dan loop je bijna tegen het festival aan. Hoofdlocatie is de Oude Markt met de Grote Kerk, dat is het centrum en kent iedereen daar.
 • En als ik met de auto kom?
  Volg de borden Centrum / Centraal Station en vind een plekje bij de binnenstad, er zijn talloze parkeergarages en net iets buiten het stadscentrum is het vrij parkeren.
 • Waar kan ik tijdens het festival met vragen terecht?
  Bij de suppoosten of de informatiebalie op de Oude Markt.
 • Kan ik helpen?
  Ja, heel graag! Help mee met de verspreiding van events op onze social communities, schrijf je in als vrijwilliger of stuur ons een mail (zie contact pagina voor de adressen).
  We zoeken ook nog slaapplekken in Enschede voor vrijwilligers en artiesten, tegen vergoeding.
 • Een festival met 200 deelnemers van internationale topkwaliteit,  hoe kan dat grotendeels gratis zijn?
  Het GOGBOT festival wordt gefinancierd door de meeste grote kunstfondsen en gemeente.  Daarnaast dankt het festival het bestaan aan alle enthousiaste vrijwilligers, medewerkers, kunstenaars en samenwerkingspartners.
 • Ik wil graag foto’s maken tijdens GOGBOT (of GOGBOT/PLANETART pre-events):
  Dat mag, alleen voor professionele camera’s gelden er andere regels: (na aanmelding) mogen fotografen overal fotograferen, mits ze de foto’s op origineel formaat en zonder tekst/logo’s etc door het beeld, delen met de organisatie van het festival, op dezelfde dag (via Wetransfer), zodat wij de foto’s voor niet-commerciele doeleinden en eigen promotie kunnen gebruiken. Fotografen mogen vooraan staan, maar dienen zich te gedragen als gast: niet zonder overleg het podium bestijgen, en niet storen met het optreden of het zicht/beeld van het optreden/lezing/performance/beeld, geen kleedkamers binnendringen, etc.
 • Ik kan er geen genoeg van krijgen
  PLANETART heeft in Amsterdam een ruimte in het Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat, met wisselende activiteiten, en een artspace/window expo aan het Medialab aan de Noorderhagen in Enschede. Check www.planetart.nl en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Check ook onze updates via www.facebook.com/gogbotfestival, bekijk de filmpjes van de afgelopen jaren via www.youtube.com/gogbotfestival