LEROY SANKES

Locatie: TETEM kunstruimte

Ik ben geboren (1985) en getogen in Amsterdam. Mijn ouders komen uit Suriname en ik kom uit een gezin van vier kinderen. In mijn vooropleiding heb ik grafische vormgeving gestudeerd en behaald. In 2009 ben ik op de KABK fotografie gaan studeren. Ik heb stage gelopen bij Marcel van der Vlugt die ik af en toe nog assisteer. Ik zie mezelf als een fotograaf als een hybride tussen de modefotografie en beeldende kunst omdat ik van mening ben dat modefotografie veel verder kan reiken dan het uiterlijk en de kleding. Elk mens heeft een verhaal en elk mogelijk model maakt de kleding, niet andersom.

Craving Beauty ontmaskert de consumentische beeldcultuur die ons een onmogelijke, maar vrij dwingende opdracht geeft tot het perfectioneren van het uiterlijk. Chirurgische ingrepen om artificiële schoonheid te bewerkstelligen lijkt algemeen geaccepteerd te zijn. Toch is dit slechts één kant van de maatschappelijke medaille. Met mijn Craving Beauty wil ik aan de kaak stellen van hoe de maatschappij invulling geeft aan het streven naar perfectie als het gaat om uiterlijke schoonheid.

Ik ben een fotograaf die, net als een alchemist, fictie met realiteit mixt. Mode is voor mij meer dan een visie op het uiterlijk; mode is emotie. Ik geloof erin dat wat een mens is en wat de mens genoemd kan worden, alles behalve vanzelfsprekend is. De sociale aspecten die zich voordoen in onze samenleving breng ik samen in kleine momentopnamen die een realistische gelaagdheid vormen binnen een fictief kader van mijn werk.