SJOERD TEGELAERS

Locatie: TETEM kunstruimte

Tijdens mijn studie heb ik me erg verdiept in het ontdekken van de ambachtelijke aspecten van de schilderkunst en grafiek. Ik ben op zoek naar complexiteit en diepgang in de werken die ik maak. En dit heb ik bereikt door middel van oefening in de technische vaardigheden van deze twee disciplines.

Mijn werken ontstaan vanuit een sterke emotie(mαλάκα), een herinnering (All the promises of stone crumble in the night), een vraagstelling (Fate favours the ones, who help themselves), of kritiek op de samenleving (Every drop of sea, is the whole ocean). Door een connectie te leggen tussen dieren, mensen, architectuur en objecten, creëer ik een podium waar interactie ontstaat. Deze interactie is vaak vervreemdend en roept vragen op. Hiermee wil ik een andere denk- en kijkwijze introduceren bij de toeschouwer. 

Voor mij is het proces van maken een mentale ontdekkingstocht. Ik moet diep graven om tot bepaalde beelden te komen (mαλάκα) en vind het een uitdaging om ook met negatieve emoties de confrontatie aan te gaan. Mijn werk is eerlijk en ontstaan vanuit een passie voor kwaliteit en vaardigheid.